Helsinkipuisto

Viherkehä
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Helsinkipuisto
Helsinkipuiston monipuolisella alueella on runsaasti arvokkaita luonto- ja kulttuurikohteita. Puisto toimii pääkaupunkiseutulaisten ympärivuotisena virkistysalueena.
Tyyppi Ulkoilualue
Sijaintikunta Helsinki
Alueen koko
Palvelut Kahvila Kioski Käymälä Laituri Majoituspalvelut Näkötorni Opastustaulu Pysäköintialue Rantautumispaikka Ravintola Uimapaikka Veneenlaskupaikka Veneyhteys Vesipiste
Harrastukset Hiihto Kalastus Lintujen tarkkailu Melonta Patikointi Purjehdus Pyöräily Sauvakävely Uinti
Arvostelu Luonto
0 / 5 (0 ääntä annettu)
Arvostelu Palvelut
0 / 5 (0 ääntä annettu)
Arvostelu Harrastusmahdollisuudet
0 / 5 (0 ääntä annettu)
Koordinaatit 60° 12' 48.96", 24° 59' 2.4"
Kohteen ylläpitäjä, nimi Helsingin kaupunki, kaupunkisuunnitteluvirasto
Kohteen ylläpitäjä, puhelin 09 310 1673
Lisätietoja http://www.hel.fi/hki/ksv/fi/Ajankohtaiset+suunnitelmat/Projektialueet/Helsinkipuisto


Helsinkipuisto on laajin kaupungin ns. vihersormista, jotka yhdistävät Kehä III:n sisäpuolella sijaitsevat pirstoutuneet viheralueet isommiksi kokonaisuuksiksi. Monipuolisella alueella on runsaasti arvokkaita luonto- ja kulttuurikohteita. Puisto toimii pääkaupunkiseutulaisten ympärivuotisena virkistysalueena.

Helsinkipuisto alkaa etelässä saaristosta ja seuraa Vantaanjokea pohjoiseen Haltialan metsäalueelle. Siellä se yhtyy Keskuspuistoon. Helsinkipuiston ytimenä on vesialueiden jatkumo: Vantaanjoki, Vanhankaupunginselkä, Kruunuvuorenselkä ja eteläosissa ulkosaaristoon ja avomerelle avautuva merialue. Puiston alueella sijaitsevat muun muassa Haltialan ja Tuomarinkylän kartanot, Lammassaari, Kivinokka, Korkeasaari, Tervasaari, Suomenlinna, Pihlajasaari ja Harmaja. Helsinkipuistoa suunnitellaan ja kehitetään paraikaa, ja sen rajat tarkentuvat vielä.

Ladataan karttaa...


Sijainti ja kulkuyhteydet

Sijainti: Helsinkipuisto alkaa etelässä Helsingin saaristosta ja ulottuu Harmajalta Vantaanjokea pitkin pohjoiseen Haltialan metsäalueelle, jossa se sulautuu saumattomasti Keskuspuistoon.

Julkinen liikenne: Helsinkipuisto on laaja alue, jolle pääsee lukuisista kaupunginosista monia reittejä ja useilla liikennevälineillä.

Tieyhteys: Helsinkipuisto ulottuu läpi Helsingin, ja sinne pääsee lukuisista kaupunginosista.

Luonto

Helsinkipuisto on luonteeltaan rakennetun kaupunkiympäristön ja luonnonympäristön kohtaamispaikka, aktiivinen ja urbaani kokonaisuus, johon kuuluu myös laajoja luonnonalueita. Alueella on runsas ja monipuolinen luontotyyppien kirjo, joka ulottuu Vantaanjokilaakson lähes luonnontilaisista metsistä ja rannoilta Vanhankaupunginselän lintujensuojelualueelle ja saariston meriluontoon.

Pitkäkosken luonnonsuojelualueen ravinteikkailla rantarinteillä kasvaa vanhoja kuusia sekä lehtipuita, vuokkoja, kevätlinnunhernettä ja imikkää sekä saniaisia. Ruutinkosken lehtomaisemassa kukkivat keväällä rentukat, keltavuokot, mukulaleinikit, isokäenrieska ja pystykiurunkannus. Siellä voi kuunnella satakielen, luhtakerttusen ja muiden lintujen laulua.

Palvelut

Harrastukset

Muut kohteen palvelujen tuottajat

Muita tietoja

http://www.hel.fi/wps/portal/Kaupunkisuunnitteluvirasto/Artikkeli?urile=hki:path:/Ksv/fi/Ajankohtaiset+suunnitelmat/Projektialueet/Helsinkipuisto/Historia/Historia_Kulttuurikohteita&current=true

http://www.ksv.hel.fi/keskustelut/aiheet/unelmiesi_helsinkipuisto/mika_helsinkipuisto_3_